РУМСКИ КЛУБОВИ СУВЕРЕНО ПРВИ У СВОЈИМ ЛИГАМА

Дерби одбојкашке „Супер лиге Србија“ у Лајковцу, између домаћег „Железничара“ и „Визуре“, припао је клубу из Руме. „Визура“ је лакше него што се очекивало дошла до убедљиве победе од 3:0 (25:15, 25:22, 25:22) и сада има три победе више од другопласираних тимова „Црвене звезде“ и „Железничара“.

Пре меча у Лајковцу Маја Алексић, блокер „Визуре“ из Руме, проглашена је за најбољу одбојкашицу у јануару у Банка Поштанска штедионица Супер лиги 2017/2018 у избору Одбојкашког савеза Србије, Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора одбојкашких лига у Србији и Спортског журнала.

Дерби у „Другој лиги Север“ играла је и екипа ЖОК „Рума“. Румљанке су максималним резултатом савладале другопласирану екипу „Футог Веста“ са 3:0 (25:13, 25:15, 25:22). Захваљујући тријумфу ЖОК „Рума“ сада има две победе више од екипа које деле друго место на табели.

Још једну убедљиву победу протеклог викенда оствариле су и румске куглашице. У 12. колу „Супер лиге“ савладана је екипа „Бачке“ из Новог Сада и на прави начин је започет пролећни део сезоне и борба за прву титулу првака Србије у клупској историји.

У наредном колу, 18. фебруара, ЖКК „Срем“ игра против „Баната“ из Зрењанина, квалитетне екипе која је у овом колу савладала ЖКК „Раднички“ из Новог Сада и тако помогла Румљанкама да се осаме на првом месту на табели „Суперлиге“.

Извор Општина Рума