РУМСКИ ПЛАНИНАРИ УСПЕШНИ У СУБОТИЧКОЈ ПЕШЧАРИ

Чланови планинарског клуба „Борковац“ из Руме учествовали су протеклог викенда на VII колу Војвођанске трекинг лиге за 2019. годину. Претпоследње коло у овогодишњем циклусу такмичења које се одржава под покровитељством Планинарског савеза Војводине одржано је у Суботичкој пешчари, са стартом и циљем на Лудашком језеру. За румски клуб наступило је 13 такмичара, од којих је седморо успешно завршило велику стазу, дужине 34 километра, без значајне висинске разлике.

У редовима клуба опет су били најуспешнији најмлађи чланови: Никола Секулић је био најбржи јуниор на великој стази, Јован Малешевић је био други на средњој стази, а Ленка и Миа Малешевић су на истој стази заузеле друго и треће место у конкуренцији јуниорки. Осим јуниора, успешна је била и прошлогодишња шампионка у ветеранској конкуренцији Дубравка Иванић, која је у својој категорији била најбржа на великој стази.

Пред последње коло Војвођанске трекинг лиге за ову годину, које ће бити одржано 27. октобра на Фрушкој гори, већ је извесно да због промене начина бодовања и поделе екипа на мушке и женске ПК „Борковац“ неће успети да одбрани наслов најбољег војвођанског трекинг тима стечен прошле године, али ће се женска трекинг екипа „Борковца“ сигурно пласирати међу три најбоље у овој сезони, док ће мушка екипа у сваком случају завршити такмичење међу пет најбољих, што је у конкуренцији од преко 50 регистрованих клубова и даље значајан успех. Ипак, сви јуниори „Борковца“ су и пре одржавања последњег кола осигурали највише позиције у генералном пласману, па ће румски клуб ове године сигурно бити најтрофејнија трекинг екипа у Војводини у јуниорским категоријама.

Извор: Општина Рума