РУМСКИ РАГБИСТИ ЈУНИОРСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СРБИЈЕ

Четири играча рагби клуба „Панонија“ из Руме наступила су за У18 јуниорску репрезентацију Србије у оквиру Централно-источног европског развојног Kупа. Млади румски играчи Никола Колац, Стефан Станојчић, Ђорђе Новаковић и Немања Гостимировић претходног викенда су бранили боје Србије у мечу са репрезентацијом Бугарске.

Меч у пограничном бугарском граду Берковици домаћини су почели много боље и на полувреме су отишли са предношћу од 17:0. Наша репрезентација је у наставку приказала далеко већу борбеност, па је меч завршен нерешеним резултатом 17:17. Србија се налази у групи са Бугарском и Хрватском, а такмичење се наставља на јесен када ће се одиграти још једна утакмица са Бугарима и два меча са Хрватима.

У РК „Панонија“ истичу да су поносни на своје играче, који су на достојан начин, у најбољем светлу, репрезентовали свој клуб, град и земљу.

Румски рагби клуб је поручио и да су нови играчи добродошли, те да је у току упис нових чланова. Рагби је један од ретких спортова који могу да играју играчи свих висина, брзина, али и тежина.

Извор: Општина Рума