RUSKI KRSTUR – KRSTURSKI SREDNJOŠKOLCI IDU NA PROFESIONALNU PRAKSU U GRČKU!

Osnovna i srednja škola sa domom učenika “Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura će ove godine svoje učenike sa smera Turističko – hotelijerski tehničar poslati na obavljanje redovne profesionalne prakse u Solun, navodi nasemesto.

Učenici će dve nedelje provesti u pratnji profesora i obavljati praksu u hotelu i turističkoj agenciji u Solunu u organizaciji centra za celoživotno učenje Ipodomi iz Soluna.

Prema rečima pomoćnice direktora Ljiljane Fine ovakav vid prakse je deo projekta Erasmus + za koji je škola konkurisala sredinom februara.

Škola je nosilac projekta u saradnji sa Centrom „Ipodomi“ iz Grčke koji će biti domaćin našim učenicima. Radujemo se ovom projektu, jer želimo da našim učenicima pružimo najbolje kvalifikacije za dalje zaposlenje. Nakon obavljene prakse učenici će steći Evropski sertifikat koji će u velikoj meri obogatiti njihovu biografiju, rekla je Fina.

Profesori stručnih predmeta i stranih jezika su već uveliko angažovani na pripremi učenika za putovanje koje bi trebalo da bude realizovano u oktobru ove godine.

Fina je dodala da se Škola na sve načine trudi da iskoristi prilike koje nude evropski projekti kako bi učenicima pružila što bolje obrazovanje i priliku za napredovanje i usavršavanje. Osim što je pomoćnica direktora Ljiljana Fina je i koordinator projektnog tima.

Ukupna vrednost projekta iznosi 35.000 evra.

Izvor: nasemesto