RVANJE: VELIKI USPEH – MLADA PANČEVKA PETA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

U Bugarskoj je održano Evropsko prvenstvo u rvanju za devojčice do 15 godina. Milica Sekulović iz Dinama iako nije osvojila medalju, ostvarila je najveći uspeh u istoriji ženskog rvanja, navodi 013info. Ona je osvojila 5. mesto, a malo je nedostajalo i da se popne na pobedničko postolje.

Milica je u prvom kolu pobedila Poljakinju Čeh efektnim tušem, a na isti način je i u četvrtfinalu savladala Nemetovu iz Slovačke i to posle minut i po borbe. U polufinalu bolja od nje bila je Jefermova iz Ukrajine i mlada Pančevka je morala da se bori za bronzanu medalju protiv Ruskinje Birjukive. Posle izjednačene borbe više snage i koncentracije imala je rvačica iz Rusije i naša Milica Sekulović se morala zadovoljiti 5. mestom što je i njen dosadašnji najveći uspeh:

– Želela sam medalju, međutim rvanje u Rusiji i Ukrajini je na mnogo višem nivou nego kod nas, tamo je mnogo veća konkurencija i nije  slučajno što su ovde u šest kategorija osvojile tri zlatne medalje. Bilo je ovo za mene jedno lepo iskustvoi nastavljam da treniram i da se pripremam za Svetsko školsko prvenstvo koje će se u septembru odrati u Beogradu- izjavila je naša trenutno najbolja rvačica.

Izvor: 013info