СА БОСИЉЧИЋЕМ У СНП – ДО ЗВЕЗДА И НАЗАД

Наш популарни филмски и позоришни глумац Иван Босиљчић одржао је концерт под називом „Пар стихова за нас” у Српском народном позоришту у Новом Саду, 23. децембра 2018. За ово музичко-поетско вече владало је огромно интересовање јер су карте плануле у новембру чим су пуштене у продају.

Ауторско музичко-поетско вече  „Пар стихова за нас” започето је 2009. године у Београду, а до сада је изведено у готово свим српским позориштима, у земљама из окружења, као и у Аустрији, Шведској, Норвешкој, на Исланду.

Иван је концерт започео „Химном љубави” из Посланице Св. апостола Павла, а до краја вечери је казивао и стихове Шантића, Ракића, Мике Антића, Велимира Рајића („На дан њеног венчања”), Јесењина, Радичевића.

Између стихова публика је уживала уз пробрану филмску музику, затим уз руске и циганске романсе, песме Џибонија, Оливера Драгојевића, Арсена Дедића, Ђорђа Марјановића…

Иван Босиљчић иначе тумачи улогу у мјузиклу „Цигани лете у небо”, тако да све из тог мјузикла звучи фантастично и добија додатну драмску димензију. Иван је диван, опуштен, природан и уз њега је лако заборавити проблеме спољашњег света. Пратили су га одлични музичари и дама анђеоског гласа – Бојана Пековић. Било је то једно прелепо путовање на таласима музике и поезије.

Штета што је било мањка светла на сцени и мркли мрак у сали, јер би се у противном боље повезали публика и извођачи. Неки од нас су све време очекивали да неки добри чика од светла, осветли мало боље наше миљенике на сцени. До краја их нисмо добро видели због сувише инсистирања на романтичној атмосфери.

Текст за војвођанске.рс написала: В. Раонић