СА ОТВАРАЊА ИЗЛОЖБЕ „ГАЛЕРИЈА И АУТИЗАМ – НАША ПРИЧА“

У  петак 8. јуна 2018. године  у 19 часова отворена је тематска изложба  „Галерија и аутизам – наша прича“.

Свечаност отварања изложбе употпунио је и наш члан Габдракипов Роберт, млади саксафониста изводећи „I bieleve“ by Dave Koz.

Фото : Изложба „Галерија и аутизам – наша прича“

Захваљујемо се Роберту који нас је својим извођењем подстакао да верујемо и ми.

 

Део те приче доживећете ако погледате албум  фотографија са отварања, а доживљај ћете употпунити ако посетите изложбу која је у галерији постављена у периоду од четири недеље, од 8. јуна до 6. јула 2018. године.

Да би сте схватили значај радионица и упознали њихов стваралачки потенцијал, разумели различитост изражавања снажних осећања, једнаке потребе и жеље, и сликарство као језик прихватања код деце са поремећајима из спектра аутизма, позивамо Вас да посетите не само изложбу бећ и наше радионице које се одржавају у галерији.

Радионице се одржавају сваког понедељка и петка од 17:30 до 20:30 часова, током јуна и јула, у августу правимо паузу, а од септембра настављамо истим темпом.

Смањивање предрасуда, промоција принципа инклузије у области уметности и излазак из „зоне невидљивости“ особа са аутизом, превасходни су циљеви  које желимо постићи.

Платна су доступна свима. Изложба је донаторског карактера и средства прикупљена донацијама биће усмерена искључиво за децу, младе и особе са аутизмом за наставак арт терапије, као и за подизање капацитета удружења. Донације се уплаћују на текући рачун удружења 355-1015705-74 по основу Уговора о донацији, а Удружење ће за сваку донацију преко 20.000,00 динара поклонити слику по избору донатора.

Ретроспективу продуката шестогодишњег рада и залагања на нашим радионицама можете погледати ОВДЕ .  И ова платна су доступна под истим условима.

 Уживајте!