САЧУВАТИ НОВУ ФОНТАНУ

У уторак, 11. августа, градоначелник Града Суботице је свечано пустио у рад нову фонтану на Тргу слободе, чиме су, након нешто мање од десет година, на месту дотрајале Зелене фонтане поново потекли млазеви воде.

Нова фонтана је, за разлику од претходне, далеко садржајнија модерна партерна фонтана са мноштвом комбинација различитих водених млазева са декоративним осветљењем који, у склопу са додатним садржајима као што су базени са мирном водом, жардињере са зеленилом, партерно осветљење, велик број клупа за седење, ново камено поплочање фонтане, и трга који је окружује, служе на корист и задовољство свих грађана  Суботице. О њеном значају за Град, најбољи доказ су у претходна два дана дали сами грађани који су  је у великом броју посетили и  уживали у могућностима које она нуди.

Због свега наведеног, са жаљењем смо констатовали да се од стране једног броја појединаца фонтана користи ненаменски, што може довести до повреда, али и оштећења фонтане и њених делова. Овакво неодговорно понашање баца сенку на све  лепо и корисно што је ова инвестиција изграђена средствима буџета Града Суботице, дакле средствима свих грађана, донела нашем граду.

Зато, овим путем апелујемо на грађане да чувају нову фонтану, као  и све јавне површине, објекте и опрему, с обзиром на то да они служе за опште добро свих нас, доприносе да наш град буде уређенији, опремљенији и лепши, а тиме и привлачнији, како за грађане Суботице, тако и за туристе који га посете.

Како би се сачували од повреда и сачували јавну имовину, молимо грађане да не улазе у базене са плитком водом, не постављају никакве ствари изнад и у отворе млазница (места где вода из фонтане прска у вис), не протрчавају кроз млазеве воде, не крећу се на ролерима, скејтбордима, бициклима и другим средствима за превоз и рекреацију кроз партерни део фонтане,  не улазе у жардињере са зеленилом, као и да спрече своју децу уколико било шта од наведеног чине.

Такође, наглашавамо да је свако оштећење и коришћење фонтана супротно намени коју имају, укључујучи и друге јавне објекте уређаје и опрему, забрањено и подлеже казненим одредбама у складу са градском Одлуком о комуналном реду. У складу са наведеним, за свако оштећење фонтане и њено коришћење супротно намени,  надлежни комунални полицајац или инспектор може да изда прекршајни налог или да казни прекршиоца новчаном казном.

                          Секретаријат за комуналне послове, енергетику и саобраћај

Извор: Град Суботица