САДА ЈЕ ЈАСНО ДА ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ ЖЕЛИ СУКОБЕ

                Најава протеста „1 од 5 милиона“ за 12. април у Новом Саду, за када је у исто време и на истом месту заказан скуп у оквиру кампање „Будућност Србије“, недвосмислено потврђује оно што већина грађана одавно зна. Део опозиције предвођен Савезом за Србију на овај начин отворено је изразио намеру да изазове сукобе на улицама Новог Сада, који могу да имају несагледиве последице не само по наш град, већ и стање у држави. Важно је напоменути да је скуп у оквиру кампање „Будућност Србије“, за разлику од већине дешавања у организацији опозиције последњих месеци, уредно пријављен МУП-у 27. марта, док је Савез за Србију свој пријавио данас.

            Као градоначелник Новог Сада и одговоран човек никако не могу да дозволим да се догоди било какво крвопролиће на улицама нашег града. Због тога апелујем на председника Србије Александра Вучића да размотри могућност померања скупа са 12. на 11. април. То је једини начин да се избегне сценарио који је припремљен у главама оних који желе да изазивањем хаоса на улици сруше легитимно изабрану власт. Истовремено, грађани Новог Сада по ко зна који пут имаће прилику да у року од два дана упореде колико присталица стоји иза политике пристојне Србије, а колико је спремно да следи политику безумља и примитивизма.

            Једини сукоб који као градоначелник и политичар желим је сукоб мишљења у оквиру институција система Републике Србије, а у складу са највишим демократским принципима.

Милош Вучевић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке