ŠAHISTI OBOGATILI PROGRAM DANA OPŠTINE

Postala je tradicija da se u okviru obeležavanja Dana opštine, na šetalištu u centru Pećinaca, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza, organizuje turnir u šahu po ubrzanom tempu. Ovogodišnji turnir okupio je 24 učesnika: 8 u seniorskoj i 16 u pionirskoj konkurenciji. Šahovski turnir, svečanim povlačenjem prvog poteza u partiji Lazar Babić – Dejan Živanović, otvorio je Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

„Drago nam je da su šahisti i ovog puta obogatili naš sportski program, a posebno je lepo videti mlade šahiste u ovolikom broju. Nadamo se da će nastaviti da se bave ovim sportom i da će u bliskoj budućnosti biti među prvotimcima u našim šahovskim klubovima“ – rekao je Đokić.

Pobednik u seniorskoj konkurenciji bio je Dejan Kačarević iz Prhova, član ŠK „Šimanovci“ sa 6,5 poena iz 7 partija. Drugi je bio Dejan Živanović iz Deča sa 6, a treći Dejan Jovanović iz Prhova sa 4,5 poena. Učinak ostalih šahista: Zoran Vukov i Lazar Babić po 4, Zoran Duduki i Vlatko Vidakov po 1,5 i Ilija Vukov bez poena.

U pionirskoj konkurenciji, među 16 takmičara, najbolji je bio Žarko Stojanović iz Brestača sa 7 poena (7 partija), drugi je bio Luka Rajić (Prhovo) sa 6, dok je treća Katarina Devčić (Pećinci) imala 5 poena.

Tempo igre kod seniora je bio 10 minuta po igraču, a kod pionira 5 minuta. Nagrade najboljim učesnicima, pehare i medalje, uručili su Dejan Živanović pomoćnik predsednika opštine Pećinci i Siniša Đokić predsednik Sportskog saveza.

Izvor: Opština Pećinci