SAJAM HORTIKULTURE ETNO DETALJA I KUĆNE RADINOSTI U GOSPOĐINCIMA

Prolećni dan, obasjan suncem, garantovao je da će ova poseta prelepom bačkom mestu doneti neko novo neponovljivo iskustvo. Kada se spoje mladost, proleće, ljubav i prijateljstvo stvara se atmosfera u kojoj možete uživati svim čulima. Potrudićemo se da prenesemo delić fantastične  atmosfere koja je danas odisala Gospođincima.

Gospođinci su domaćin manifestacije koja je po šesti put ugostila sve ljubitelje hortikulture, etno detalja i kućne radiosti. Sjam je otvorio predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić, koji je svojim učeščem još više doprineo na značaju ove sajamske manifestacije. Čedomir Božić se u pozdravnom govoru zahvalio organizatorima i posetiocima sajma, uz obećanje da će ova manifestacija i ubuduće imati podršku lokalne zajednice i Opštine Žabalj.

foto: Medija Portal

Park osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ bio je mali da primi sve zainteresovane posetioce, a najveća gužva bila je uz binu na kojoj su nastupali najmlađi učesnici ovog veličanstvenog događaja.

foto: Medija Portal

U pravom smislu naziva ove manifestacije, izloženi su eksponati koji zadivljuju i plene srca posetilaca. Koloritu postavke bi pozavideli najveći slikari, jer boje i šarenilo cveća, kolača, slatkiša,  ručnih radova, prolećnog sunca, začinjeni smehom razdragane dece, teško je definisati.

foto: Medija Portal

Jasno se videlo da su u organizaciji ove manifestacije učestvovali svi stanovnici Gospođinaca, predvođeni Ekološkim udruženjem „Beli Bagrem“ i osnovnom školom „Žarko Zrenjanin“.

foto: Medija Portal

Ova manifestacija okupila je i stanovnike okolnih mesta, a slobodno možemo reći i okolnih opština. Po oceni prisutnih posetilaca sugerišemo da ovu prelepu manifestaciju „Sajam hortikulture, etno detalja i kućne radinosti“ treba uvesti u značajne manifestacije trurističke organizacije opštine Žabalj.

foto: Medija Portal

Organizatorima želimo da i sledeće godine još bolje organizuju ovaj Sajam hortikulture, etno detalja i kućne radinosti i time očuvamo uspomenu na tragično preminulog Nikolu Živkovića u čiji pomen je posvećena ova manifestacija.

foto: Medija Portal

Za vojvodjanske.rs : Z. Ivezić