САЈАМ КРИСТАЛА И МИНЕРАЛА НА СПЕНСУ

Први Међународни сајам кристала, полудрагог камења, накита и фосила одржава се овог викенда у холу на спрату новосадског СПЕНС-а. У суботу и недељу, 3. и 4. децембра од 9 до 19 сати постављене су тезге са богатом понудом око 35 излагача, а улаз је бесплатан.

Излагачи су расположени да појасне на који начин поједини кристали утичу на одређене сфере живота и тако олакшају одабир од заиста бројних примерака накита, оргонита, свећњака, разних украсних предмета. Можете сазнати и на који начин да се заштитите од свеприсутног штетног зрачења. Било да сте већ у овој теми или се тек упознајете, можете пронаћи нешто по свом укусу или пригодно за поклон.

За заинтересоване су организована предавања на теме кристалотерапија, оргонити, представљање Моханђи фондације, технике свесно плесање и медитације. Домаћин овог догађаја је интернет продавница Аметрин, са седиштем у Суботици. На њиховој веб страници доступни су кристали и минерали из целог света и информације односно искуства о њима. Исто тако на сајму је представљена разноврсна понуда како за колекционаре тако и за љубитеље езотерије.

Текст и фотографије: Ивана В.