САЈАМ КУЛТУРЕ МЛАДИХ ТОКОМ ДЕЦЕМБРА ОНЛАЈН

И ове године у организацији пећиначког Културног центра под покровитељством Општине Пећинци, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Министарства културе и информисања Републике Србије, биће одржан трећи Сајам културе младих на селу од 1. до 31. децембра

Директор Културног центра Пећинци Јован Деврња истакао је да без обзира на актуелну епидемиолошку ситуацију поштоваоци културе у пећиначкој општини ни ове године неће остати ускраћени за културно-уметничке и образовне садржаје који су снимљени у складу са прописаним мерама заштите од корона вируса.

„Ова манифестација говори у прилог томе колико је наша установе културе значајна за децу и младе, али и за остало становништво у нашој општини. Не треба изоставити податак да током године у нашим активностима учествује око 1.000 деце и младих, а програме које организујемо види преко 2.000 посетилаца што су свакако бројке које нам говоре да добро радимо, а тако ће бити и убудуће“ – каже Деврња.

Координатор овог пројекта је Слободан Станковић, а по његовим речимаовогодишњи трећи Сајам ће бити реализован онлајн.

„Програми ће бити емитовани сваке недеље од 19.00 часова путем званичног ЈуТјуб канала који смо покренули током ове године. Циљ нам је да укажемо на значај постојања културних центара у селу за децу и младе. Зато смо те 2018. године, када смо обележавали 4 деценије постојања установе, одлучили да покренемо један нови фестивал намењен деци и младима и искрено верујемо да ће ова манифестација постати традиционална. У протекле две године у оквиру овог пројекта организовано је 15 различитих догађаја у којима је учешће узело преко 250 младих из нашег краја“ – рекао је Станковић.

У недељу 6. децембра на званичном ЈуТјуб каналу Културног центра Пећинци у 19.00 часова премијерно ће бити емитован разговор са аутором изложбе професионалних фотографија која носи назив „Моменат у времену“, Душаном Петковићем који ће говорити о својим професионалним почецима. Изложба се може погледати у холу пећиначког Културног центра сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова током децембра уз поштовање прописаних мера заштите, пре свега ношење заштитних маски и држање прописане дистанце уз максималан број посетилаца до пет.

Поред изложбе професионалних фотографија Душана Петковића, публика ће бити у прилици да погледа и концерт сремачке музике, позоришну представу за младе и концерт класичне музике посвећен јубилеју 250 година од рођења чувеног композитора Лудвига ван Бетовена.

Извор: Општина Пећинци