САЈАМ ВИНОГРАДАРСТВА И ВОЋАРСТВА „ВИВО ИРИГ“ – ПРОДУЖЕНА ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЋЕ ДО 9. АПРИЛА

САЈАМ ВИНОГРАДАРСТВА И ВОЋАРСТВА „ВИВО ИРИГ“ – ПРОДУЖЕНА ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЋЕ ДО 9. АПРИЛА

Због великог интересовања за излагање 14. априла на Сајму виноградарства и воћарства „ВИВО Ириг“, организатори су саопштили да се пријава за учешће на овој привредној манифестацији продужава до уторка, 9. априла.

За учешће на Сајму виноградарства и воћарства „ВИВО Ириг“ до сада је пријављено преко седамдесет излагача воћарско-виноградарске механизације, пчеларске опреме, садног материјала, али и велики број произвођача вина и производа од воћа и грожђа.

Поред изложбеног дела, у програм Сајма уврштене су панелне дискусије на актуелне теме из области воћарства и виноградарства, тако да ће произвођачи ових култура сазнати шта радити по питању извоза јабуке, која су нова тржишта, како климатске промене утичу на воћарску производњу, како заштитити воће и утицати на пчелиња друштва, како се изборити са фитоплазмом у винограду. О овим темама говориће угледни професори са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, пре свега проф. др Зоран Кесеровић, али и други стручњаци у овим областима.

Вински туризам – шта даље? С обзиром на то да је сремски виноградарски рејон највећи у Србији по броју регистрованих винарија, има огроман потенцијал да развија јединствену винску регију на Фрушкој гори, а самим тим и све атрактивнији вински туризам. Многе винарије самостално су инвестирале у развијање капацитета за пријем туриста, но препознато је да и даље има доста простора за напредак овог облика туризма, те су организатори Сајма одлучили да међу теме расправа уврсте и ту.

 Свечано отварање Сајма планирано је за недељу, 14. април у 11 часова, а на крају званичног дела програма организована је демонстрација машина, као и додела признања за најбољи новитет који ће оценити и прогласити посебан жири.

Улаз и излагање на Сајму „ВИВО Ириг“ потпуно је бесплатно, а паркинг је обезбеђен за све посетиоце.

Извор: Општина Ириг

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: