SAMOSTALNA IZLOŽBA MILE ALEKSIĆ OD 30. JULA U GALERIJI KULTURNOG CENTRA U SOMBORU

U Somboru će u utorak, 30. jula od 20:30 časova u galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ biti otvorena samostalna izložba autorke Mile Aleksić, dobitnice nagrade „Somborski salon 2018“, navodi nasemesto. Kroz svoje radove će autorka izložbe postavljati pitanja o identitetu i autonomiji stvaralačke ličnosti, analizirajući i redizajnirajući kreativni proces.

Radovi Mile Aleksić će biti prezentovani u formi slike, video rada, instalacije i ambijentalne postavke. Sam koncept izložbe se najviše bazira na vremenskom i prostornom nizu misaonih i osećajnih procesa koje se beleže u bogatom rasponu od svedenih, minimalističkih materijalizacija crno – sivo – belih automatizovanih slikarskih postupaka, pa sve do filigranske repeticije linearnih predstava depersonalizovane ljudske figure.

Ovakav koncept izložbe, segmentarno postavljen, svojom postavkom u prostoru i svojim ekspresivnim stavom reflektuje inicirana unutrašnja stanja aktera likovnog poduhvata.

Ova izložba prati i prezentuje mentalne introspektivne procese koji se nakon punog kruga traženja zaustavljaju na početnoj tački što podrazumeva postavljanje pitanja. Posmatrač izložbe je pozvan da se uputi stazama kreativnog procesa, a istovremeno i u njemu da učestvuje.

Izložba će biti otvorena do 17. avgusta.

Izvor: nasemesto