ŠAMPIONKE SRBIJE OTPUTOVALE U BRATISLAVU

Ženski fudbalski klub Spartak otputovao je u Bratislavu (Slovačka) na kvalifikacioni turnir Lige Šampione koji će se održati od 5. do 13. Avgusta, navodi subotica.info.

Subotičanke su nosioci pete grupe u kojoj učestvuje domaćin Slovan iz Bratislave, Ferencvaroš prvak Mađarske i SS Aneni Noi prvak Moldavije. Prvi meč igraju u sredu 7. avgusta protiv prvaka Moldavije, dva dana kasnije sa domaćinom Slovanom iz Bratislave a poslednja verovatno i najteža utakmica u grupi im je u utorak 13. avgusta protiv Ferencvaroša.   

Klub sa velikim ambicijama putuje na kvalifikacioni turnir, iako su pretrpeli određene kadrovske promene. Kostur tima je ostao zajedno te pojačani sa šest internacionalki sa puno optimizma putuju na kvalifikacioni turnir sa velikom željom i motivom da se kvalifikuju u eliminacionu fazu. 

Boris Arsić, trener subotičanki veruje u ove devojke – Kvalitetno smo radili i pripremali se u Subotici i na Zlatiboru. Kroz pripremne utakmice uigravali smo ekipu i spremali se za ovaj kvalifikacioni turnir. Na početku kvalifikacija igramo utakmicu protiv šampiona Moldavije. Nemamo mnogo informacija o njima, osim da su tim koji više forisira defanzivnu igru. Sledi meč sa domaćinom Slovanom, dok na kraju dolazi možda i najteži rival Ferencvaroš protiv kojeg će verovatno biti odlučujući meč za prolaz dalje. Ostvareni učinak tokom provera ulivaju nadu i optimizam ped naše kvalifikacije. Neće biti lako, ali verujemo u naš tim i očekujemo dobre rezultate.

Izvor: subotica.info