САНИРАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА, ЕКИПЕ СУ НА ТЕРЕНУ – ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДНИКЕИ ПОСЕТИО КЛЕК, ГДЕ ЈЕ ОДЛЕТЕО ЛИМЕНИ КРОВ СА ШКОЛЕ

Снажно невреме које је синоћ захватило Зрењанин и околину, проузроковало је материјалну штету на објектима, оборено је више стабала и грана, а највећа штета је учињена у Клеку, где је одлетео лимени кров са објекта основне школе “Јован Дучић”. Лимени кров одлетео је на улицу и са једног објекта из производног комплекса “Дијаманта” при чему, срећом, нико није повређен, а лим је уклоњен у кратком временском периоду. Зрењанинске улице биле су пуне лишћа, мањих и већих одломљених грана, а екипе ЈКП “Чистоћа и зеленило” изашле су на терен у 21 час и остале до 3 сата јутрос.

Рашчишћавање је данас настављено, на терену је 20 људи са механизацијом – камионима, скиповима, тракторима и чистилицама, док је остатак људи из тог предузећа ангажован на редовним активностима.

Градоначелник Симо Салапура обишао је раднике који су санирали последице невремена у центру града, а потом је посетио и школу у Клеку, заједно с представницима Сектора за ванредне ситуације МУП Србије у Зрењанину, Комуналне инспекције Градске управе и месне заједнице Клек.

Градоначелник је том приликом истакао да су екипе ЈКП “Чистоћа и зеленило” на терену, да се отклањају последице невремена, а да ће се, у случају школе у Клеку, у најкраћем периоду предузети све неопходне мере и активности, како би настала штета била што брже санирана. Истакао је да је најважније да нема повређених, да није било прекида у саобраћају, те да је стање у граду брзо нормализовано.

Извор: Град Зрењанин