САНИРАН ОБЈЕКАТ „ТРОКАДЕРО“ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ „АЛЕКСАНДРОВО“

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић, технички директор ПУ „Наша радост“ Вељко Војнић и председник Скупштине Месне заједнице „Александрово“ Никола Милићевић, обишли су данас реновиране просторије санираног објекта „Трокадеро“ у насељу Александрово у којима су смештени вртић „Пчелица“ и месна заједница. 

Уз констатацију да суботичка локална самоуправа подједнако улаже у развој и напредак градских и приградских месних заједница, градоначелник Лабан је навео да је за санацију и реконструкцију објекта „Трокадеро“ у МЗ „Александрово“ у 2018. години  из буџета града Суботице опредељено 6,5 милиона динара.

– У оквиру објекта отворен је нови вртић ‘Пчелица’ у коме су смештене три васпитно-образовне групе целодневног боравка деце јасленог узраста од једне до три године. Похвалио бих руководство Месне заједнице ’Александрово’, као и све оне који су допринели да пројекат реализујемо у рекордном року и санирамо овај објекат – истакао је Богдан Лабан.

Он је нагласио да је на подручју Месне заједнице „Александрово“ током протекле две године инвестирано више од 45 милиона динара у саобраћајну и спортску инфраструктуру и да је у реконструкцију деценијама проблематичне Толминске улице уложено око 33 милиона динара.

Никола Милићевић је рекао да је градоначелник Богдан Лабан допринео развоју МЗ „Александрово“ више него четири претходна градоначелника, да је Толминска улица, као један од највећих проблема у овој месној заједници, реконструисана у целој дужини и да је та прометна саобраћајница отворена крајем августа 2017. године.

У реновираним просторијама објекта „Трокадеро“, казао је Милићевић, створени су услови за лакше спровођење многобројних активности којима се пружају услуге грађанима од стране месне заједнице.

Вељко Војнић је рекао да је вртић „Пчелица“ Предшколске установе „Наша радост“ са пробним радом почео у децембру прошле године и да вртић испуњава све услове потребне да деца од једне до три године имају безбедан и квалитетан смештај у складу са правилницима и нормативима за малишане тог узраста.

– У вртићу ‘Пчелица’ у три групе имамо 60 деце, а васпитно-образовни рад одвија се на српском и мађарском језику. Вртић је опремљен са новим, функционалним и прилагођеним намештајем, опремом, дидактичким материјалом и играчкама, у шта је уложено око 2,5 милиона динара из средстава која ПУ ‘Наша радост’ добија из буџета града Суботице за обављање своје делатности – казао је Војнић.

Задатак ПУ „Наша радост“ није само ширење у просторном смислу већ и квалитатан рад, подвукао је Вељко Војнић, и додао да је ова предшколска установа за школску 2019/20. годину од стране ЕУ стављена у мрежу eTwinning школа, као и да је на недавно одржаном Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду добила златну медаљу.

Извор: Град Суботица