SANJA MARIĆ OSTVARILA ISTORIJSKI USPEH ZA PANČEVAČKU ATLETIKU

25 i 26 januara u Beogradu je u organizaciji Atletskog Saveza Srbije održano pojedinačno prvenstvo Srbije u kategoriji starijih juniora – U20. Takmičenje je održano u atletskoj dvorani uz učešće više stotina atletičara,  a prema propozicijama o takmičenju ASS-a.

Atletičarka AK Tamiš – Sanja Marić ostvarila je nesvakidašnji uspeh osvajanjem Bronzane medalje u trci na 800m, sa rezultatom – 2:20,72. Kuriozitet uspeha Sanje Marić ogleda se u tome što je postala najmladja atletičarka u istoriji Pančevačke atletike koja je uspela da osvoji medalju na Državnom prvenstvu do 20 godina, s obzirom da Sanja ima samo 13 godina i 3 meseca. U finalnoj trci na 800m učestvovale su najuspešnije atletičarke Srbije koje su standardne reprezentativke Srbije i učesnice Balkanskih i Evropskih šampionata, što dovoljno govori da je Sanja Marić osvajanjem medalje postigla uspeh vredan podvigu. Treba napomenuti da je dan ranije Sanja Marić učestvovala na trci od 400m, i sa rezultatom od 61,82s pobedila u svojoj grupi, i u generalnom plasmanu zauzela odlično 6 mesto. Sanja Marić je ujedno bila i najmladja atletičarka koja je uspela da obori norme za učešće na državnom prvenstvu za starije juniore.

U subotu 25 januara Atletičari/ke AK Tamiš su u organizaciji grada Pančeva učestvovali su na drugoj po redu ekološkoj akciji – Zasadi svoje drvo, gde su zajedno sa najpoznatijim Pančevačkim sportistima, umetnicima, glumcima, predstavnicima grada, zasadili svoje drvo na zelenoj površini pored crkve u naselju Misa. Akcija – Zasadi svoje drvo ima za cilj pošumljavanje zelenih površina u gradu Pančevu radi poboljšanja uslova za dobijanje čistijeg i zdravijeg kiseonika za sve Pančevce.