SANJA MARIĆ – ŠAMPIOKA VOJVODINE U KROSU

U subotu – 30 marta u Zrenjaninu je u organizaciji Atletskog Saveza Vojvodine održano Otvoreno Prvenstvo Vojvodine u Krosu. Takmičenje je održano u Karadjordjevom parku , prema propozicijama ASS-a.

Učestvovalo je 130 atletičara/ki iz 20 atletskih klubova iz Vojvodine, a takmičenje je imalo medjunarodni karakter jer su u programu Krosa učestvovali i atletičari/ke iz Madjarske.

Atletski klub –Tamiš je predvodjen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa troje atletičara/ki, i napravio sjajan uspeh osvajanjem 2 (dve) medalje.

U trci pionira do 14 godina Stefan Marić je na deonici od 1.500m napravio veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje i titule vicešampiona Vojvodine u krosu. Uspeh Stefana Marića još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je nastupio uz posebnu dozvolu ASV-a, jer je dve godine mladji od svojih rivala.

U ženskoj konkurenciji u kategoriji pionirki do 14 godina još jednu ubedljivu pobedu u nizu upisala je sjajna Sanja Marić. Na deonici od 1000m, Sanja je dominirala od starta do cilja i zasluženo u svojoj riznici medalja dodala i titulu šampionke Vojvodine u Krosu. Treba podsetiti da je Sanja Marić od početka godine osvojila i 2 (dve) medalje na Prvenstvu Srbije  – do 14 godina (srebro 200m) i 16 godina (bronza 600m), što je svrstava u red jedne od najuspešnijih mladih atletičarki Srbije. Sanju i Stefana sledeće nedelje očekuju i finalne trke u okviru Republičkog školskog prvenstva u Atletici na stazi.

Saška Radanov je u trci pionirki na deonici od 1000m bila u prvoj trećini takmičarki koje su prošle kroz cilj.