САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, усвојила информацију о изградњи магистралног канала код Старих Бановаца (општина Стара Пазова), што ће омогућити наводњавање око 22.000 хектара пољопривредног земљишта у овом делу Срема.

Допремање воде из Дунава до потока Будовар, чији пројекат је урадио Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, подразумева изградњу новог отвореног канала у дужини од 824 метра. Укупна вредност пројекта износи око 23,46 милиона динара.

Покрајинска влада дала је сагласност „Новосадској топлани“ за извођење радова на изградњи вреловода за потребе Клиничког центра Војводине. Нови вреловоди граде се зато што се постојеће измењивачке подстанице прикључују на систем даљинског грејања. Према пројектном задатку, прикључује се више објеката Клиничког центра Војводине, између осталих Неурологија, Психијатрија, Судска медицина, Медицински факултет, Фармација, Поликлиника, Пастеров завод, стара Специјалистичка клиника, Кухиња и Апотека.

На данашњој седници, из покрајинског буџета издвојено је 4.633.200,00 динара Општој болници у Вршцу, за поправку лифта за транспорт пацијената у објекту Хемодијализе.