САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

На седници Покрајинске владе, којом је председавао Игор Мировић, обезбеђено је 20 милиона динара за израду техничке документације постојећег стања изведених радова на објекту Гинеколошко акушерске клинике Клиничког центра Војводине и израду техничке документације за извођење радова. Подсетимо, извођач радова ангажован на реконструкцији дела новосадског породилишта, је 2012. године обуставио планиране радове и проневерио око 250 милиона динара, због чега се води судски поступак против одговорних лица пред надлежним судом.

Данас, Покрајинска влада обезбеђује средства за ревизију и ново пројектовање ове велике инвестиције, како би се објекат новосадског породилишта напокон реконструисао и ставио у службу грађана.

Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обезбеђено је 50 милиона динара за набавку апарата за компјутеризовану томографију који ће служити за неопходни скрининг становника под ризиком за обољевање од карцинома плућа.

Средства су обезбеђена и за неопходну медицинску опрему за Ургентни центар, као што су РТГ апарат, апарат за анастезију за ангио-салу и два „Ц лука“ за потребе снимања лежећих пацијената, те за опремање Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију и Клинике за оториноларингологију и хирургију главе Клиничког центра Војводине. Из покрајинског буџета финансираће се и 120 болничких, електричних и хидрауличних кревета у Општој болници у Панчеву.

За радове на побољшању услова у више основних и средњих школа, као и установа ученичког и студентског стандарда у АП Војводини, прерасподелом буџетских средстава обезбеђено је више од 25 милиона динара.
Износ од 15 милиона динара издвојен је Покрајинском заводу за заштиту споменика културе за финансирање обнове фасаде Владичанског двора у Новом Саду.