САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да у буџету за 2019. годину планира средства у износу од 25 милиона динара, за набавку покретног мамографа и спровођење скрининга за рано откривање рака дојке који спада у десет водећих дијагноза као узрок хоспитализације у Војводини у 2017. години.

Циљ пројекта је да се обезбеди већа доступност мамографских прегледа за рано откривање и лечење тумора дојке, посебно женама у сеоским срединама, где постоји недостатак мамографа.

Реализацијом пројекта заинтересованим женама старости 45 – 49 година, као и другим женама које нису обухваћене Националним програмом и нису у циклусу праћења већ дијагностикованих промена, биће омогућено да добровољно, без накнаде, у месту свог пребивалишта, обаве мамографски преглед.

Покрајинска влада данас је издвојила 3,2 милиона динара Црвеном крсту Војводине, за набавку комби возила потребног за превоз социјално угрожене деце, старих особа и волонтера, као и 2,5 милиона динара Дому за душевно оболела лица „1. октобар” Стари Лец, за реконструкцију крова на објекту амбуланте.