САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

На данашњој седници, којој је председавао Игор Мировић, Покрајинска влада издвојила је 219,95 милиона динара за обнову још једне деонице Гребенског пута на Фрушкој гори, у дужини од пет километара, од раскрснице тог пута са државним путем првог реда број Iб-21 (Нови Сад – Рума) до раскрснице са државним путем другог реда IIб – 313 (Раковац–Врдник). Након обнове Гребенског пута од Иришког венца до Банстола, наставља се обнова деонице од Иришког венца према западу, до раскрснице за Раковац и Врдник. Циљ је да се обнови комплетан Гребенски пут, који спаја више општина на чијој територији се простире Национални парк Фрушка гора.

За санацију штете која је настала због невремена на објекту балон-сале Пољопривредне школе у Бачкој Тополи, у којој се изводи настава физичког васпитања, издвојено је 5,23 милиона динара.

Покрајинска влада донела је закључке о прибављању у јавну својину АП Војводине и давању права коришћења на покретним стварима -опреми здравственим установама које су учествовале у пројекту Покрајинског секретаријата за здравство „Заустави – заштити – помози – снажнији институционални одговор на родно засновано насиље“, финансираног из средстава Повереничког фонда Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља над женама.

Током три године реализоване су активности усмерене на опремање, успостављање рада и стручну подршку у седам центара за жртве сексуалног насиља, основаних при Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине и општим болницама у Зрењанину, Суботици, Сомбору, Сремској Митровици, Вршцу и Кикинди.