ŠARENI VAŠAR NA PEĆINAČKOM ŠETALIŠTU

Predškolska ustanova “Vlada Obradović Kameni” svake godine tokom trajanja Dečije nedelje, organizuje prodajni vašar svojih polaznika. Šarenilo na pećinačkom šetalištu u petak je dočaralo 9 grupa mališana iz Pećinaca, a sa njima su se družili i Maja Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti i Anita Volčevski direktorica predškolske ustanove.

Mališani su na malim štandovima izložili svoje rukotvorine stvorene upravo dečijom maštom, a kako nam je rekla direktorica Anita Volčevski, ovaj vašar je postao tadicionalan i deca rado stvaraju razne šarene predmete.

“Deca zaista uživaju tokom stvaranja svojih malih kreativnih umetničkih dela, ali i tokom samog vašara, jer od prikupljenih sredstava, u dogovoru sa vaspitačima, kupe igračke ili materijal koji im je potreban u njihovoj grupi. Lepo je videti puno šetalište naše dece i posetilaca, i drago mi je da smo upravo ovakvim danom zatvorili obeležavanje Dečije nedelje” – rekla je Volčevski, i dodala da su polaznici ove ustanove u petak u svih 15 sela održali Dečiji vašar.

Mališanima iz predškolske ustanove i ove godine su se pridružili korisnici usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu, kojima takođe nije manjkalo kreativnosti.

Izvor: Opština Pećinci