САСТАНАК ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ – ОБЕЗБЕДИТИ УСЛОВЕ ЗА ШТО БЕЗБЕДНИЈИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ЗАПОСЛЕНИХ У ШКОЛАМА, ВРТИЋИМА И ПРОДУЖЕНИМ БОРАВЦИМА

У сусрет новој школској години, данас је у Барокној сали Градске куће одржан радни састанак директора основних и средњих школа и представника Предшколске установе Зрењанин са замеником градоначелника Сашом Сантовцем и председником Скупштине града Зрењанина Чедомиром Јањићем. Састанку су, у својству чланова Градског штаба за ванредне ситуације, присуствовали и директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале, начелник Центра за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Зрењанин др Радивој Филипов, члан Градског већа задужен за здравство др Миле Ковачевић, начелница Школске управе за Банат Снежана Олушки Влачић, као и представници Полицијске управе Зрењанин и просветне инспекције Градске управе.  

Тема састанка, који је сазван на иницијативу актива директора средњих и основних школа у Зрењанину, биле су мере које би свака школа, као и вртићи Предшколске установе, требало да предузму на почетку нове школске године у циљу заштите ученика и запослених. 
 Како се могло чути, Министарство просвете Републике Србије и Институт за јавно здравље “Милан Јовановић Батут” доставили су упутство школама, али за руководиоце и запослене још увек постоји низ недоумица које би требало појаснити и прецизирати у наредним данима. 
 Оцењено је и да је у спровођењу тих мера од изузетне важности и учешће Града, а по речима Јањића и Сантовца, Градска управа ће обезбедити све оно што могућности дозвољавају. 
 Након овог, изузетно конструктивног састанка, оговорен још један сусрет који ће бити одржан до краја ове недеље, а све у циљу што боље комуникације и организације почетка школске године и обезбеђења услова за безбедан боравак деце и запослених у школама и вртићима. 

Извор: Град Зрењанин