САСТАНАК СА УДРУЖЕЊЕМ ПРИВРЕДНИКА БАВАРСКЕ

Представници Аутономне покрајине Војводине у Бриселу имали су прилику да, у седишту Удружења привредника Баварске, шефу Канцеларије Фолкеру Пиц-Турму представе привредне и инвестиционе актуелности у АП Војводини. Том приликом, разговарано је о потенцијалима за сарадњу у више области, а посебно у областима ауто-индустрије, пољопривреде, истраживања и развоја. Овај састанак проистекао је као резултат састанка који је шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу Срђан Мачкић имао са представницима ове немачке савезне државе крајем 2019. године.
Шеф Канцеларије Пиц-Турм упознао је наше представнике са организацијом и активностима удружења на чијем је челу, као и са активностима других немачких привредних представништава у Бриселу. Такође, показао је интересовање за више начина пословања у АП Војводини, посебно кроз примере бројних немачких компанија које су већ присутне у Војводини, односно у Републици Србији. Поједине компаније, попут компаније Сименс и немачког „Цет-Еф“, су, према мишљењу саговорника, међу највећим послодавцима у Баварској, а истовремено запошљавају значајан број људи и у АП Војводини.
Шеф Канцеларије Срђан Мачкић је упутио позив баварској привредној делегацији да посети АП Војводину како би се, из прве руке, уверили у привредне и инвестиционе капацитете у Покрајини, те изразио наду да је ово још један корак усмерен ка расту обима сарадње између немачке и српске привреде.
Узајамно повезивање – како дирекно међу привредницима и релевантним институцијама, тако и у Бриселу – је приоритет будуће сарадње између Канцеларије АП Војводине у Бриселу и Удружења привредника Баварске у Бриселу.