САВАТЕ КЛУБ „РУМА“ НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБ У СРБИЈИ

Чланови Савате бокс клуба „Рума“ освојили су чак 11 златних и 9 сребрних медаља на КУП-у Србије за пионире, кадете и млађе јуниоре у асо саватеу и тиме је клуб био најуспешнији клуб овог такмичења. Наступило је 88 такмичара из 11 клубова.

Организатори Првенства били су Савате бокс клуб “Рума” и Савате Савез Србије. Покровитељи првенства били су Министарство омладине и спорта РС,  Општина Рума и Савез спортова Општине Рума. Врховни делегат такмичења био је Миодраг Ракић из Руме, а врховне судије на два борилишта Маја Оџић из Новог Сада и Велимир Карановић из Београда.

Проглашени су и најуспешнији спортисти по узрасним категоријама од којих су спортисти Савате бокс клуба „Рума освојили чак 4 од 8 пехара:
– Најуспешнија млађа пионирка: Николина Иконић СБК “Рума” Рума
– Најуспешнији старији пионир: Страхиња Јоцковић – СБК “Рума” Рума
– Најуспешнија кадеткиња: Николина Касап – СБК “Рума” Рума
– Најуспешнија млађа јуниорка:  Јована Касап – СБК “Рума” Рума

Златне медаље освојили су следећи чланови клуба:

 Николина Иконић, Константин Ивошевић, Страхиња Јоцковић, Сергеј Миличевић, Лазар Карановић, Петар Лекић, Анастасија Иконић, Николина Касап, Крста Јанковић, Никола Ракић, Јована Касап.

Сребрне медаље освојили су:

Андрија Милошичевић, Лазар Јоцковић, Софија Миличевић, Лазар Ђурчић, Невена Киук, Немања Грујић, Јована Мирчетић, Зорица Мрдаљ.

Спортисти Савате бокс клуба „Рума“ нису само победници овог КУП-а Србије већ су у укупном пласману свих првенстава Србије у 2019. години убедљиво најуспешнији клуб Србије и за 2019. годину као и претходне две године 2018. и 2017. године.

Све похвале овох младој генерацији који су освојили најбоље резултате до сада за 36 година Клуба.

Извор: Општина Рума