САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – ОД ЈЕСЕНИ РАДНА МЕСТА ЗА 113 НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА

Национална  служба  за запошљавање  (НСЗ)  одобрила је  9.390.909,09 динара граду Сомбору  за суфинансирање  мера активне политике запошљавања, речено је на 4. седници Савета за запошљавање одржаној јуче,  29. маја.

Град Сомбор је почетком фебруара ове године поднео  захтев НСЗ  за суфинансирање самозапошљавања  незапослених лица  давањем субвенција  ради оснивања радње или другог облика предузетништва и за суфинансирање запошљавања  лица из  категорије теже запошљивих лица. НСЗ је доставила обавештење о одобравању средстава, а Савет је на јучерашњој седници  утврдио рокове  за расписивање конкурса и обављање других пратећих радњи.

У реализацији наведених мера активне политике запошљавања учествоваће и локална самоуправа са средствима у износу од 2,3 милиона динара, што укупно са одобреним средствима НСЗ износи 11.700.000,00  динара.

Суфинансирањем самозапошљавања у области предузетништва и суфинансирањем запошљавања лица  из категорија теже запошљивих,  омогућиће се  запошљавање 113 незапослених лица.

На седници Савета било је речи и о стању незапослености на територији града Сомбора. Према подацима НСЗ – филијала Сомбор, број незапослених лица је мањи за 15 одсто и тренутно је 5.589 лица на евиденцији сомборске филијале  НСЗ.

Извор : Град Сомбор