САВРЕМЕНИ ТЕРЕН У МАРАДИКУ ЗА НОВЕ ШАМПИОНЕ

Заједничким пројектом Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Инђија обновљен је још један школски терен, овог пута у Марадику и то у оквиру Основне школе „Бранко Радичевић“. Школско игралиште свечано је отворено турниром у малом фудбалу и рукомету а осим бројних мештана присуствовали су и Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Инђија Владимир Гак.

Вредност пројекта износила је непуних 4 милиона динара а Секретаријат је учествовао са 2 милиона динара.

„Приоритет стратегије и развоја спорта Аутономне Покрајине Војводине и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину је ревитализација школске спортске инфраструктуре и отворених терена“, истакао је Батез додавши да ће на овом терену са новом подлогом млади моћи цело лето да се баве спортским активностима, чак и у вечерњим сатима јер постоје рефлектори.

Улагање у спорт, омладину и спортске терене је улагање у будућност а велику помоћ Општини Инђија у достизању савремених спортских стандарда пружа Покрајински секретаријат за спорт и омладину кроз бројне заједничке пројекте реализоване у претходне три године.

Изградњом терена у Марадику локална самоуправа показује да се равномерно улаже како у граду тако и у сеоским срединама. По речима председника општине Инђија Владимира Гака, можда управо на овом терену започне каријеру неки будући шампион.

„Али овде се не ради само о спорту, већ и о неким другим стварима, а то је дружење и окупљање младих на једном здравом месту“, изјавио је Гак и додао да, поред класичне инфраструктуре, и улагање у спортске терене такође утиче на мештане и омладину о одласку или задржавању на селу.

Извор: Општина Инђија