SEDMI “SOMBORSKI SALON” OD 20. AVGUSTA U GALERIJI KULTURNOG CENTRA SOMBORA

U galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru će u utorak, 20. avgusta sa početkom od 19:00 časova biti otvoren sedmi „Somborski salon“, smotra somborskog likovnog stvaralaštva, navodi nasemesto.

Ovogodišnja postavka “Somborskog salona” biće sačinjena od radova likovnih umetnika koji su rođeni ili žive i rade na teritoriji grada Sombora.

Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada je napravio selekciju i odlučio da ovogodišnju postavku čine radovi 34 umetnika.

Postavka će trajati do 7. septembra, a svi posetioci će imati priliku da vide ukupno 53 dela iz oblasti slikarstva, skulpture, digitalne animacije i fotografije, prostorne i digitalne instalacije i drugih vidova vizuelnog izražavanja.

“Prilikom razgledanja tradicionalnih salonskih izložbi posmatrač uvek mora imati na umu osnovnu intenciju tih izložbenih postavki, prezentovanje stanja i tokova umetničke prakse u aktuelnom trenutku. Umetnost je, pre svega, odraz i proizvod sveta i vremena u kome živimo, a karakteristika današnjeg življenja jesu stalne i sve ubrzanije promene, te aktuelna umetnost funkcioniše poput živog, dinamičnog i konstantno promenljivog organizma. Uostalom, stoga se umetnički saloni i priređuju iz godine u godinu. Revnosnija učešća na tim izložbama umetnika promovišu u svojevrsnog hroničara svog doba” rekao je Sava Stepanov.

Izvor: nasemesto