ŠEKI ENTERIJERI REAL IMPEKS POBEDNICI NOVOGODIŠNJEG TURNIRA

Bogatim sadržajem na finalnom danu završen je 48. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Pobednik je ekipa Šeki Enterijeri Real impeks koja je odbranila titulu osvojenu pre dve godine, navodi subotica.info

Finalni dan počeo je uzbudlivim polufinalnim utakmicama. U prvom polufinalu Šeki Enterijeri Real Impeks je savladao perspektivnu ekipu Došlov doo sa 3:0. Početak prvog poluvremena pripao je kipi Došlov koja je i mala svoje prilike, međutim kako je meč odmicao iskusni protivnik je uspostavio ravnotežu. Šeki Enterijeri Real IMpeks su do vodećeg gola stigli u 28 minutu golom Tomčića. Ekipa Došlova je tada zaigrala ofanzivnije sa velikom željom da se domogne pozitivnog rezultata. Iskusni protivnik je to kaznio sa nova dva gola Tomčića u 36. i 39. minutu za konačan trijumf od 3:0. 

U drugom polufinalu ekipa Gavrilo Princip je identičnim rezultatom od 3:0 uspela da se plasira u finale pobedivši Full Feel Formu Urbanico. Somborci su do vodstva stigli već u 3. minutu golom Vukelića. Prednost su odvostručili u petom minutu nastavka preko Bosniča jednog od najboljih igrača na ovom turniru. Konačan rezultat postaio je Vladimir Ilić u 35. minutu.

U pauzi između polufinalnih utakmica i borbe za treće mesto publika je mogla da vidi revijalne utakmice mladih fudbalera i fudbalerki. Svoje umeće pokazali su mladi fudbaleri FK Subotica i FSU Su Team 2013 godišta a nakon toga je odigrana i revijlan utakmica mlađih selekcija ŽFK Spartak. 

Program je nastavljen utakmicom za 3. mesto između ekipa Full Feel Forma Urbanico i Došlov doo. Bio je to odličan i dinamičan susret do kraja neizvestan. Poveo je Full Feel u 13. minutu golom Kopanje da bi Došlov uzvratio osam minuta kasnije preko najboljeg strelca turnira Aleksandra Zolnajića. Poluvreme je završeno bez pobednika da bi u početkom drugog dela u 22. minutu sureta Full Feel Forma Urbanico poveo sa 2:1 pogotkom Dake Damjanovića. Pokuša je Došlov da dođe do poravnanja, imali su svoje prilike i pošto ih nisu iskoristili usledio je treći gol protivnika koji je postigao Miloš Kovač u poslednjim trenucima susreta. 

Pre početka finalnog susreta odigran je revijlani meč budućih nada subotičkog fudbala, generacije 2011 godišta između FK Spartak i FK Arena. Momci su igrali zaista požrtvovano, što je publika pozdravila aplauzom. Program su uveličao i plesdni klub Stars čije su članice izvele nekoliko interesantnih i zahtevnih koreografija. 

Celodnevni program završen je finalnim susretom između ekipa Šeki Enterijeri Real Impeks i Gavrilo Princip. Obe ekipe zasluženo su se plasirale u finale što su pokazali i u finalnom susretu. Meč je obilovao dobrim i brzim akcijama, majstorijama koje su pokazali Veselin Guberinić i iNikola Tomić iz ekipe Šeki Enterijeri a sa druge strane subotičanima poznati Stefan Bosnić i Milan Matijević. Na visokom nivou su bili i golmani obe ekipe koji su uspešno odolevalisve do samog finiša utakmice. Pomalo sretno ekipa Šeki Enrterijeri Real Impkeksa je do vodstva došla 3 minuta pre kraja susrreta auto golom iz akcije koju je završio Goran Popović. Pobedu braniocu titule overio je Veselin Guberinić u poslednjim trenucima susreta. 

Na kraju meča podeljeni su pehari za najbolje tri ekipe a proglešni su i najbolji pojedinci turnira. Pehare i priznanja dodelili su Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza grada Subotice i Dejan Vuković, generalni sekretar Saveza. Za najboljeg golmana proglašen je Dušan Vukoslavović (Šeki Enterijeri Real IMpeks), najbolji strelac turnira je Aleksandar Zolnajić (Došlov doo), dok je titula najboljem igraču pripala Vesku Guberiniću (Šeki Enterijeri Real Impeks) koji je svoju ekipu vodio do konačnog truijumfa. 

Izvor: subotica.info