СЕМЕ КАНАБИСА СВЕ ЧЕШЋЕ У ПОШТАНСКИМ ПОШИЉКАМА

Кријумчарена роба не заплењује се искључиво на граници. Цариници се често сусрећу са илегалним прометом робе и  у поштанским пошиљкама. Управо то се догодило у Пошти Нови Сад када је у неколико пошиљака откривено скоро 60 семенки канабиса.

Прегледом пошиљке која је пристигла у јутарњим сатима 7. августа из Енглеске, а у којој је била пријављена шминка, пронађена је табакера за цигарете у којој се налазила кесица са 25 комада семенки канабиса “Fast Buds“.

У другој пошиљци, такође из Енглеске, пријављена је футрола за кредитне картице али је у њој било спаковано и 13 семенки истог наркотика марке “Royal Queen“.

Истог дана, у две различите пошиљке из Шпаније које су декларисане као сувенири, цариници су пронашли укупно 8 семенки канабиса упакованих у оригиналне пакете на којима пише “Delicious seeds – Original Juan Herer“ и “Royal Queen Seeds“.

Последња пошиљка у којој је пронађено још 8 семенки марихуане, пристигла је из Холандије без назнаке шта је садржај пошиљке, што је изазвало додатну сумњу царинских службеника. У њој су пронађена два пакета са називом “Femalseeds“.