„СЕОСКЕ ИГРЕ“ У МОКРИНУ: ПРВО МЕСТО ЗА БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО

Спортски савез Србије и Спортски савез Кикинде организовали су у Мокрину манифестацију под називом „Сеоске игре“, надметање на ком су учествовале екипе из Мокрина, Банатског Великог Села и Руског Села. Учесници су се такмичили у десетак спортских дисциплина, попут надвлачења конопца, штапа, бацања камена, на полигону, у обарању руку и трци са џаковима, али и у одбојци и фудбалу. Прво место освојила је екипа из Банатског Великог Села која ће град Кикинду представљати на регионалном такмичењу. Манифестацију је отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је уз Драгана Пецарског, члана Градског већа присуствовао свечаности.

“Победници из Банатског Великог Села су изборили пласман у даље такмичење, тако да ће покушати да на најбољи начин представе и своје село и Кикинду и да у финалу дају све од себе како би освојили главну награду, спортски терен“, рекао је градоначелник.

Екипе су биле састављене од 15 до 20 такмичара и такмичарки старијих од 15 година:

“Ради се о значајном такмичењу за свако село, посебно из разлога што се боре за веома вредну главну награду, изградњу терена. Град Кикинда ће и наредне године подржати ово такмичење и узети учешће“, додала је Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

У овогодишњим Сеоским играма Спортског савеза Србије учествује око 200 села са територије 40 градова и општина из наше земље. Свечаном отварању у Мокрину присуствовали су Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и Јасмина Јурас, председница Спортског савеза Војводине:

“Ово је први пут да учествује и Кикинда, град са са којим имамо изузетну сарадњу. Мокрин, као највеће село на територији Кикинде, прихватило је организацију овог такмичења и пружило заиста одличне услове за одржавање манифестације“, рекао је Штефанек.

“Оваква надметања пружају прилику рекреативцима и спортистима да покажу своје умеће и вештине, као и свима нама да се вратимо у прошлост и подсетимо неких традиционалних спортских дисциплина“, надовезала се Јасмина Јурас.

Извор: Град Кикинда