ШЕРБЕЏИЈА ОДУШЕВИО НОВОСАЂАНЕ

Новогодишњи концерт прослављеног југословенског и светског уметника Радета Шербеџије, одржан је у недељу 29. децембра 2019. Концерт под називом „Ти би хтела песмом да ти кажем” уприличен је у новосадском Позоришту младих и трајао је пуна два сата. Радета је пратио врхунски „Западни колодвор бенд” а имао је и два специјална госта.

Један од њих био је Небојша Сејдић, унук краља трубе Феата Сејдића. Не морамо да наглашамо колико је труба подигла енергију у сали. Други гост је рођен у Загребу али живи у Милану, сарађује са најпознатијим музичарима и има чак 5 Греми награда за музику коју ствара. Он је Дамир Вулетић, и сем што је овом приликом свирао клавир, отпевао је и једну песму уз гитару. Упечатљив је био и виолиста „Западног колодвора” маестро Антун Сташић, који је уносио много емоција и „разбијао” свирањем, мада су сви музичари били одлични.

Сем нумера „Имам песму за тебе”, „Барбаре” у новом аранжману, „Косе боје мака”, „Панонске трешње” и осталих, у препознатљивом маниру између песама, казивао је Шербеџија и стихове Ракића, Диса, Константина Симонова.

Сваки концерт Радета Шербеџије је друкчији, много је нумера које бисмо хтели чути али не стану у план за то вече. Неки од нас бисмо волели да је „Вања” (лепа Бугарка) стала у тај концерт, али ето, није… Концерт се завршио извођењем на бис песме „Инес”, а као и увек, публика је певала „Тијо, ноћи” – како је Раде рекао, омиљене песме Николе Тесле. У сваком случају, свака част Радету шмекеру, није чудо што је светски уметник.

 

Текст и фото: В. Раонић;