СЕРГЕЈ КОСТИЋ И МИЛИЦА ТОМАШЕВИЋ ПОБЕДНИЦИ 15. ТРКЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

У Кули је одржана 15. по реду Трка пријатељства. И овога пута виђен је велики одзив тркача из свих крајева Србије и региона, те је тако учествовало око 800 тркача у сениорској конкуренцији и више од 300 такмичара у дечијим тркама. Организатор трке је Атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“, док је покровитељ Општина Kула. Трку су подржали и многобројни спонзори и медијски покровитељи. И ове године водитељ програма био је прослављени спортски коментатор РТС-а, Радослав Симић. Дисциплине које су биле заступљене у оквиру главне трке су:  трка на пет километара, трка на 10 километара и нордијско ходање на пет километара. Када је реч о дужински најзахтевнијој трци, најуспешнији на 10 километара били су Сергеј Костић у мушкој и Милица Томашевић у женској конкуренцији.  Председник „Хајдук Маратон тима“, Здравко Мишовић, истакао је да су се потрудили да организација буде на максимуму, те да је неспорна чињеница да је оборен прошлогодишњи рекорд у броју учесника:

„Лично мислим да смо овог пута превазишли себе. Свих 15 година сам испратио од почетка до краја и ове године она је на највишем нивоу. Близу 800 људи је финиширало на пет и 10 километара, а оно што ме радује јесте велики број деце који је учествовао. Конкретно, око 350 деце је прошло кроз циљну равнину. Већи број деце који се бави атлетиком и спортом уопште је циљ свих нас и поента свега онога због чега ја живим. Хвала још једном свима, изузетно сам поносан на мој тим и следеће године идемо још јаче, са још већим бројем такмичара“.

Титула најуспешнијег такмичара на 10 километара остаје у Кули, с обзиром на то да је атлетски вундеркид Сергеј Костић освојио прво место и још једном показао због чега атлетски свет мора на њега озбиљно да рачуна. Говорећи о утисцима, Костић је рекао да је задовољан својим резултатом и да верује да ће и наредне године трчати и имати могућност да одбрани титулу најуспешнијег такмичара:

„Хвала пре свега на честиткама. Стаза је била, као и сваке године, одлична. Када је реч о организацији, она је била на максимуму и изузетно сам задовољан свиме што сам видео. Имајући у виду своју тренутну форму, задовољан сам оствареним резултатом и пласманом и, наравно, учестоваћу и наредне године са још бољим временом као примарним циљем“.

Атлетичарка „Црвене Звезде“, Милица Томашевић, као што је и напоменуто, победница је у женској конкуренцији на 10 километара. Томашевићева је рекла да је време било захтевно, али да је на крају задовољна првом позицијом. Такође, искористила је прилику да се похвално изрази о организацији трке и рекла је да долази у Кулу и наредне године:

„Пре свега, време је било захтевно, велика је била температура, али је са друге стране стаза прелепа и на њој други пут односим победу, тако да ћу се вратити кући са лепим утисцима. Похвалила бих организацију, заиста је на завидном нивоу и видећемо се овде и наредне године“.

Извор: Општина Кула