СЕРВИСНА КЊИЖИЦА АУТОМОБИЛА ПУНА САКРИВЕНИХ ДЕВИЗА

Цариници су 24. августа 2019. године, на улазној страни граничног прелаза Хоргош, запленили 47.000 непријављених евра сакривених у сервисној књижици која је пронађена у пртљажнику аутомобила.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу стигао „мерцедес бенц“ немачких регистарских ознака којим је из Немачке, где живи, ка јужној српској покрајини путовао 58-годишњи возач албанске националности у друштву две године млађег брата.

На питање царинских службеника колико новца носе са собом, возач, који се наводно бави продајом аутомобила, и сувозач, грађевински радник из Косовске Митровице, одговорили су да имају нешто мање од 10.000 по особи.

Ипак, преглед аутомобила је у потпуности демантовао њихове речи, када су цариници уочили торбицу за документацију возила на неуобичајеном месту – у гепеку, међу пртљагом путника, и међу листовима сервисне књижице пронашли 50.000 евра.

То, међутим, није било све, јер је и у ранцу, који се такође налазио у пртљажнику, откривено још 10.000 евра упакованих у плластичну фасциклу са документацијом возача.

Након што су пронашли непријављени новац у аутомобилу, цариници су прегледали и путнике, и том приликом у џеповима панталона возача пронашли 4.000 евра, док је сувозач код себе имао 3.000.

Путницима је враћено по 10.000 евра, колико је дозвољено пренети преко границе без пријављивања, док је преосталих 47.000 задржано до окончања поступка против возача.