ŠEŠELJ PEVA SVOJU LABUDOVU PESMU

– Šestog maja na godišnjicu sramnog skupa u Hrtkovcima, koji je označio početak etničkih čisćenja i ratnih zločina na teritoriji Vojvodine, a kao bumerang se vratio nekoliko godina kasnije operacijama Bljesak i Oluja i masovnim pogromima u Hrvatskoj, potpuno je nedopustivo da osuđeni ratni zločinci i njihovi saučescnici vršljaju po mestu zločina – rekao je Čanak za Tanjug.

On je naveo da će upravo zbog toga pozvati aktiviste LSV da dođu u Hrtkovce.

– Ne želimo da uznemiravamo građane Hrtkovaca. Mi ćemo biti u pripravnosti, i biti spremni da, u slučaju da se oni tamo pojave, u roku od pola sata i mi budemo tamo, pa da se onda objasnimo šta se zapravo dogodilo – naveo je Čanak.

Objašnjava da nije reč ni o kakvom kontramitingu, niti bilo čemu sličnom i poručuje: „To je jednostavno odbrana od zla koju je trebalo da uradimo pre 27 godina“.

Čanak ukazuje da je Šešelj, sada, kada je presuđeno da je ono što smo, kaže, znali odranije, a to je da je ratni zločinac, i kada je za to dobio 10 godina zatvora, izgubio oreol nekog mučenika i pobednika nad Haškim tribunalom i ostao ono što je oduvek bio – najobičniji zločinac.

Kako ocenjuje, reč je o Šešeljevim pokušajima da se „na talasima tog tipa mračne popularnosti i mračne poznatosti ponovo uzdigne u nekakvog vođu srpskih nacionalista“ ili nečeg takvog i to pokušava najjeftinijim političkim trikovima, „uključujući potpuno besprizorno ponašanje i u Skupštini i van nje, koje mu neće još dugo prolaziti“.

– Verujte mi, u poziciji smo da ga gledamo kako peva svoju labudovu pesmu – rekao je Čanak.

Lider LSV kaže i da se nada da će predsednik SRS, kada se sve završi, i kada bude isključen iz Skupštine, jer je njemu mandat prestao presudom Haškog tribunala, barem na neko vreme biti pacifikovan dovoljno da ova zemlja malo počne normalnije da diše.

– Jer je ovo zaista teror tog mentalnog zlostavljanja, koje on besomučno radi sve vreme – zaključio je Čanak.

 

Izvor : LSV