ŠEST MEDALJA JEDRILIČARA NA KUPU GOLUBCA

U periodu od 5. do 7. avgusta na Dunavu, kod Golupca održana je tradicionalna regata „Kup Golupca“, koja se održava u nizu regata koje se boduju za Državno prvenstvo, navodi subotica.info.

Na ovoj regati uspešno su učestvovali i takmičari Jedriličarskog kluba Palić. U toku regate su vladali prilično loši vremenskih uslovi sa činjenicom da se jedrenje na reci u velikoj meri razlikuje od jedrenja na jezeru. Takmičari Jedriličarskog kluba Palić su na ovoj regati osvojili četiri zlatne i dve bronzane medalje.

Osvajači medalja:

  • Klasa Optimist generalno – Nenad Zakić 1. mesto
  • Klasa Optimist dečaci – Nenad Zakić 1. mesto
  • Klasa Optimist devojke – Tijana Zakić 3. mesto
  • Klasa ILCA 6 generalno – Kristina Boja 1. mesto
  • Klasa FINN – Balint Firstner 1. mesto
  • Klasa FINN – Tihomir Zakić 3. mesto

Dobre rezultate su postigli i ostali takmičari kluba, Danilo Bešić, Dario Bešić, Bertalan Molnar, Roland Kovač, Robert Kovač.

Mlade takmičare je na regati „Kup Golupca“ vodio trener, Dejan Zakić. Dobrim rezultatima je doprinela priprema u Golupcu, koja je održana neposredno pre regate, od 29. jula do 4. avgusta, koje je organizovao Jedriličarski Savez Srbije.

Zahvaljujući dobrim rezultatima i dobrim plasmanima na kriterijskoj listi, učešće na navedenom kampu za perspektivne takmičare, obezbedilo je pet članova Kluba: Nenad Zakić, Bertalan Molnar, Kristina Boja, Danilo Bešić i Dario Bešić. Trener kampa za Klasu Optimist je bio Dejan Zakić, trener JK Palića i sekretar klase Optimist Jedriličarskog Saveza Srbije.

Izvor: subotica.info