ŠEST MEDALJA ZA VESLAČE TAMIŠA NA KUPU SRBIJE

Veslačka sezona je i dalje u jeku. U nedelju 4. oktobra održan je završni 3. Kup Srbije na Paliću po izuzetno dobrim vremenskim uslovima što je neobično za ovo doba godine, pogotovo na vetrovitom Paliću, navodi 013info.

Veslači Tamiša izašli su na veslačku stazu sa najboljom i najspremnijom ekipom sa željom da osvoje što više bodova za ukupni plasman. Najbolji kao i ove cele sezone bili su nepobedivi pionirski dubl-skul Mihajlo Marković i Petar Perić koji su osvojili zlatnu medalju. U stopu ih je pratila druga ekipa dubl-skula Ognjen Videnov i Marko Jančikin osvajanjem srebrne medalje. Mogli su pančevci da osvoje i treću medalju u ovoj disciplini da su Damjan Stojković i Pavle Milutinović imali više sreće i da im se nije polomilo veslo u toku trke.

Osvajanje medalja za Tamiš nastavili su juniori Bojan Simić i Miloš Boškov koji su u dubl-skulu osvojili srebrnu medalju. Medalju istog sjaja u nastavku regate osvojio je juniorski četverac-skul kombinacija koja se priprema za predstojeće Prvenstvo Srbije za dve nedelje u sastavu Andrija Ranković, Bojan Simić, Nemanja Badrljica i Miloš Boškov.

Dostojna zamena u lakom seniorskom skifu za Miloša Stanojevića, koji je otputovao na Evropsko prvenstvo u veslanju, bio je mladi laki skifista imenjak Miloš Badrljica koji se okitio bronzanom medaljom. I kao finale naši veterani, majstori veslanja, pokazali su svoj kvalitet. Boško Bjelajac je osvajanjem zlatne medalje zatvorio spisak medaljaša Tamiša na 3. Kupu Srbije.

Izvor: 013info