ŠEST POBEDA U DVA TRKAČKA DANA

Kapije Kincsem parka zatvorene su nakon organizacije poslednja dva trkačka dana ove sezone 26. i 31. decembra. Takmičari iz Srbije slavili su u šest navrata, navodi subotica.info.

Povod za slavlje među prvima u okviru božićnog susreta imao je Branislav Mukić sa Palića u trci namenjenoj za grla starosti dve godine. U maniru start-cilj slavio je Mukić sa tri i po dužine prednosti na sulkama grla Bene. Bila je to prva pobeda ovog grla i postizanje najboljeg vremenskog rezultata 1:22,0 na distanci od 1800m sa autostartom. Prvi put do plasmana na drugo mesto dolazi grlo Blondina, nova nada vlasnika, trenera i vozača Antuna Horvatskog iz Tavankuta. Vremenski rezultat bio je slabiji za četiri stotinke. Plasmanom na peto mesto trku je okončalo grlo Bosphorus N sa vozačem Varga Šandorom. Grlo se nalazi u treningu kod Branislava Mukića, u vlasništvu je Feldi Otoa iz Subotice a postignuti vremenski rezultat iznosio je 1:23,6.

Ubedljivu pobedu sa dvadeset metara prednosti postigao je Goran Zolnaji sa grlom Pan Globe Jaycee 26. decembra. Opravdali su ulogu favorita i u maniru start-cilj slavili u prvom nastupu na Kincsem parku postigavši vremenski rezultat 1:19,2 na distanci od 2400m sa autostartom. Peto mesto pripalo je grlu Zsofia RG sa vozačem Anđalom iz Čantavira koji su upisali vremenski rezultat 1:20,5. 
Treći po redu koji je slavio tog dana jeste Antun Horvatski sa grlom Victoria TIM. To je njena sedma pobeda u karijeri a sa Horvatskim je slavila u pet navrata. Ubrzo nakon starta zauzeli su lidersku poziciju koju su uspešno sačuvali do samog kraja i trijumfovali sa četiri dužine prednosti u odnosu na konkurente. Ostvareni vremenski rezultat iznosio je 1:19,5 na distanci od 1800m sa autostartom. Kolege i konkurenti u isto vreme bila su grla Up All Night (1:19,9) u vlasništvu kompanije „Libero“ iz Pančeva koje se plasiralo na drugo mesto, zatim Violetta (1:20,2) sa vozačem Zolnajiem koji su zauzeli treće mesto i Virna Lisi (1:20,3) sa Dimitrijevićem na sulkama koji su se izborili za četvrto mesto. 

Treneri Zolnaji i Dimitrijević imali su predstavnike i u preostalim trkama. Bolji plasman postigao je Zolnaji sa grlom Unique Noble plasiravši se na četvrto mesto dok je peto mesto pripalo grlu Alonso. Vremenski rezultat za grlo Unique Noble iznosilo je 1:22,4 na 2560m sa startom iz okreta dok je Alonso na distanci od 1980m takođe sa startom iz okreta postigao vremenski rezultat 1:23,8.
Dodatne plasmane upisali su i odgajivači grla Rubino TIM Milan Tišma iz Novog Sada i grla Kingstone Branislav Mukić sa Palića.
Rubino TIM došao je do plasmana na četvrto mesto u petoj trci dana ostvarivši vremenski rezultat 1:22,1 na distanci od 1800m autostart a Kingstone je u narednoj trci sa Nikolett Gyolai na sulkama upisala prvi plasman na peto mesto sa vremenskim ostvarenjem 1:21,8 na istoj distanci. 

Novi triling pobeda na Kincsem parku 31. decembra zabeležila su grla Samuel Becket A.T., Pan Globe Jaycee i Urania RG.
Do prve pobede u 2019. godini došao je Samuel Becket A.T., derbi pobednik Srbije iz 2015. godine. Grlo je odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva a na sulkama mu se prvi put našao vozač amater Andras Petur kojem je to prva pobeda u karijeri. Distancu od 1900m sa autostartom prešli su sa vremenskim rezultatom 1:21,7.

Drugu vezanu pobedu upisao je Zolnaji Goran iz Subotice sa grlom Pan Globe Jaycee. Ponovo su opravdali ulogu favorita ali zbog startne pozicije devet nisu bili u mogućnosti da diktiraju tempo trke. Trudili su se da vodeća grupa konkurenta ne stekne veliku prednost kako bi imali mogućnosti da ih sustignu u finišu trke. Sreća prati hrabre pa je tako poslednji napad grla Alfa Boy bio neuspešan jer je prešao u galop i isključen iz trke. Pobedničko vreme Zolnajia i gošće iz Nemačke iznosilo je 1:16,6 na 1900m sa autostartom. Četvrto mesto u trci pripalo je Antunu Horvatskom koji je sa kratkim galopom grla Victoria TIM uspeo da potvrdi formu iz juna meseca kada je kasala 1:17,4. 

Poslednju pobedu u godini od naših predstavnika izborio je Andor Anđal iz Čantavira sa grlom Urania RG. Startni broj devet nije ostavio mnogo izbora Anđalu tako da se pozicionirao na začelje kolone i postepeno napredovao. U završnom pravcu krećući se skroz spoljnom putanjom stiže do vodećeg grla i za nešto više od jedne dužine slavi sa vremenskim rezultatom 1:18,6 na 1900m sa autostartom.

U trci dana grlo Sirol Axe nastupa za porodicu Tasić iz Niša i debituje na Kincsem parku. Ubrzo nakon starta zauzeli su lidersku poziciju i nametnuli tempo koji je najbolje ispratio Jože Sagaj na sulkama grla Take Me Home. Nakon izlaska iz poslednje krivine učesnici su se poravnali ali je ipak više snage imao gost iz Slovenije. Vremenski rezultat za drugoplasiranog Tasića iznosio je 1:17,4 na 1980m sa startom iz okreta. Peto mesto pripalo je grlu Zseneroz koje se odnedavno nalazi u treningu kod Gorana Zolnajia. Na sulkama joj se po prvi put našao Andor Anđal sa kojim je distancu od 1980m prešla sa vremenskim rezultatom 1:17,8. 

Trinaesti nastup grla Zanebono okončan je plasmanom na treće mesto čime je pružio prijatno iznenađenje kladioničarima, konkurentima i vlasniku Dragovanu Jociću iz Turije. Dobar tempo je nametnut odmah po startu što je Zanebono sa Mukićem uspešno ispratio i održao kontakt sa vodećom grupom učesnika. Gosti iz Slovenije ponovo su bili dominantni jer je Janko Sagaj sa grlom Maugli slavio sa četiri dužine prednosti ispred ostalih učesnika. Vremensko ostvarenje Zanebona iznosilo je 1:16,9 na 1900m sa autostartom.

Foto: Peter Reka

Izvor: subotica.info