ШЕТЊЕ У ПРИРОДИ ПОЧИЊУ 2. ЈАНУАРА

Стручњаци тврде да 30 минута у шуми обезбеђује здрав имунитет читава два месеца. За све оне који већ шетају, али и оне који никако да крену, прва новогодишња прилика је већ другог јануара. Планинарска друштва су попунила програме за јануар, а већином и за целу 2019. годину.

Тако, нпр. први пут под заставом новоформираног Новосадског планинарског савеза а у организацији ПД Поштар, Фрушка гора и Вилина водица, аутобусом бр. 78 у 8.20 можете кренути на шетњу од око 15,5 км од Раковца до Поповице, одакле су могућа 2–3 термина за повратак градским аутобусом по реду вожње за недељу. По жељи, пре повратка могуће је дружење и окрепљење у планинарском дому на Поповици. Претходне пријаве нису неопходне, само да се појавите на некој од станица дуж Булевара ослобођења и уђете у аутобус 78.

ПСД Железничар 2. јануара нуди традиционално новогодишње окупљање код сата на Петроварадинској тврђави у 9 сати, одакле се креће у шетњу. Стаза је лака, дужине 12 км.

ПД Нафташ своју туру започиње аутобусом 72 за Парагово у 8.50. Стаза је од Парагова преко Црног чота, Иришког венца, Краљеве столице и Поповице до планинарског дома Орлово гнездо. Дужина стазе није наведена, али напомињу да је у питању лака шетња за окрепљење од празника, те да је уз адекватно одевање и понеку грицкалицу у ранцу, неопходно и добро расположење према планинарењу.

Ако ту вољу и расположење немате, само крените, заљубићете се већ успут! Испробано у пракси!

 

За Војвођанске.рс, В. Раонић;