SHORT CUT ФЕСТИВАЛ 31. АВГУСТА И 1. СЕПТЕМБРА

Четврти Међународни фестивал краткометражног филма Short cut Инђија, одржаће се на отвореној сцени код Куће Војновића 31. августа и 1. септембра. Селекциона комисија имала је веома захтеван посао да прегледа близу три хиљаде филмова из целог света пристиглих на конкурс који је трајао од 1. маја до 5. јула, и одабере најбоље који ће се такмичити за награде у све четири категорије( туризам, екологија, живот и анимирани филм), специјалну награду  као и Гран При  фестивала.

У оквиру пратећег програма, у галерији Куће Војновића биће организована изложба фотографија „Објектив(н)и“. У циљу промоције краткометражног филма и подстицања младих да се баве овим видом филмске уметности и овогодишњи фестивал отвориће ученички филмови, тачније два филма ученика ОШ „Јован Поповић“ из Инђије аутора Луке Савића и његових другара.

Фестивал Short cut реализује се уз помоћ Туристичке организације општине Инђија и Културног центра Инђија а под покровитељством Општине Инђија. Пријатељи фестивала су ЈП „Ингас“, ЈП „Ингрин“ и ЈКП „Комуналац“ Инђија.  

Програм фестивала:

  1. август

18.00 – Отварање изложбе фотографија  у галерији Куће Војновића,
18.30 – Свечано отварање Међународног фестивала краткометражног филма Short cut. Фестивал отварају два филма, радови ученика ОШ „Јован Поповић“ из Инђије,
19,00 – пројекције одабраних филмова,
20, 30 – коктел.

  1. септембар

19.00 – пројекције  одабраних филмова,
20.30 – проглашење победника, додела награда затварање фестивала и коктел.

Извор: Општина Инђија