„СИГУРНИ СТЕ ДА ЖЕЛИТЕ МОЈЕ МЕСТО?!“

Удружење мултипле склерозе Кикинда, уз подршку Града Кикинде, организовало је, на паркингу код “Лидла“, акцију под називом „Сигурни сте да желите моје место?!“, којом су покушали да утичу на суграђане, због непрописног паркирања на местима за особе са инвалидитетом. Акцију су подржали Младен Богдан председник Градског парламента, Мелита Гомбар, чланица Градског већа и Павле Поповић, инспектор Саобраћајне инспекције Града Кикинде.

“Град Кикинда подржао је ову акцију више удружења особа са инвалидитетом којом смо желели да укажемо на проблем који имају са паркинг местима, не само испред тржног центра већ и у целом граду. Они су се нама обраћали у више наврата, до сада смо већ имали неколико састанака у којима је учествовала и Саобраћајна полиција, тако да смо дошли до закључка да им то треба решити у складу са законом, како би особе са инвалидитетом имале прилику и могућност да се паркирају на местима која су обележена и да свакодневно обављају животне активности“, рекао је Богдан.

Март је месец дизања свести о мултипле склерози. Била је то прилика да се организује акција којом би се скренула пажња на особе са инвалидитетом и како би сви грађани са више разумевања поштовали прописе у вези са паркинг местима намењењним особама са инвалидитетом:

“Апелујемо на све наше суграђане, као и институције, да имају разумевања, јер смо ми особе са инвалидитетом и потребно је да схвате да не користе паркинг места намењена особама са инвалидитетом. Са разлогом смо се окупили код овог тржног центра јер је ту и највећи проблем. Највећи проблем настаје када укажемо грађанима да су нам заузели паркинг место које нама припада, они тада започињу свађу и то је веома стресно и болно за нас“, додала је Бранкица Мишков, председница Удружења мултипле склерозе Кикинда.

Извор: Град Кикинда