СИМИЋЕВ САЛАШ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ПРВОМАЈСКИ УРАНАК

Да је све у савршеном реду на овом излетишту, које годинама привлачи пажњу кампера, уверили су се представници града, али и први кампери. За првомајски уранак све је спремно. Остаје само да време послужи, каже Стеван Иличић, члан ГВ задужен за екологију, који је данас са Николом Лукачем, градоначелником Кикинде обишао Симићев салаш:

„Спомен комплекс, које је омиљено излетиште Кикинђана нажалост, последњих година је био поприлично запуштен. На моју иницијативу и уз разумевање градоначелника, Град Кикинда је уложио три милиона динара за уређење Симићевог салаша. То је подразумевало поставку мобилијара, канти, столова, као и рестаурацију и чишћење споменика.“

Најомиљеније излетиште које Кикинђани традиционално одабирају за обележавање Међународног празника рада, својом атрактивношћу већ је привукло прве кампере, коју су већ данас, у првим јутарњим сатима заузели позицију, где ће боравити до понедељка. То је већ сам по себи доказ да ово место не губи на атрактивности, већ како се чини све више окупља и млађе и оне старије да празник проведу баш ту, рекао је Никола Лукач, градоначелник и додао:

„ Покушавамо да озеленимо, да оплеменимо и да нове садржаје направимо на овом месту, али и да сачувамо ово што имамо. Мислим да смо довели ово место у пристојно стање, залагањем у ове две године, како мојих сарадника, тако и ЈП и свих добрих људи, који су долазили да нам помогну у чишћењу овог места. Простор је добио на квалитету, самим тим и атрактивности, као место које привлачи како сами суграђане, тако и госте који бирају Симићев салаш за свој празнични одмор. Позивам све оне који традиционално воле да првомајске празнике проведу у природи, да одаберу неку од кикиндских природних оаза, али и да чувају зеленило и природу.“

У наредном периоду, како је Иличић напоменуо, у плану је завршетак потпуног уређења излетишта, уз поставку нове чесме, стазе око споменика, као и поставку табле, на главном путу код скретања за Симићев салаш.

Извор: Град Кикинда