SINAGOGA OTVARA VRATA ZA POSETIOCE OD NEDELJE U 10.00

Sinagoga se najzad otvara za Subotičane i posetioce, turiste, koji će sada moći da utvrde posetu ovom značajnom kulturno istorijskom objektu koji je po veličini drugi u Evropi posle sinagoge u Budimpešti, navodi subotica.info.
Rekonstrukcija sinagoga je urađena uz pomoć mađarske vlade. Kao nova vest je i detalj da će se raditi takođe i obnova orgulja, takođe uz pomoći suseda.

Predsednik fondacije sinagoga, tivadar Bunford je izjavio da je veoma zadovoljan da su najzad spremljeni svi uslovi da sinagoga bude otvorena za sve zainteresovane.

Veliku zahvalnost dugujemo Ištvanu Pastoru koji je svojim kontaktima uspeo da se ovaj poduhvat ostvari – rekao je Robert Sabadoš.

Sinagoga je sada objekat koji će se koristiti u svrhe kulture ali i nekih ozbiljnijih manifestacija kao što su koncerti, kongresi itd.

Detalj – ulaz u sinagogu će se naplaćivati 250 din pojedinacno a grupne do 10 će biti 150. Studenti i penzioneri će plaćati 150 din. Deca do 10 god. Imaju besplatan ulaz.

Za ulazak treba znati da je potrebno biti obučen po pravilima jevrejske zajednice. Muskarci sa kipom na glavi a žene pokrivenih ramena. A mini suknje nisu baš poželjne.

Izvor: subotica.info