СИНОЋ ПРЕМИЈЕРНО: ХОР ДЕВОЈЧИЦА, ДЕЧАКА, МАМА И ТАТА, (И НАРАВНО, БЕНД!)

Синоћ је на броду Цепелин у Новом Саду било вече за памћење: Музичка радионица До ре ми уприличила је завршни концерт својих полазника. Светла су бљескала на води, тврђава се сијала у позадини а посетиоци су певали и  ђускали уз сјајне музичке нумере коју су одабрали ученици и њихови наставници Предраг Вељић и Дамир Милошевић.

Премијерно је наступио хор радионице До ре ми предвођен сјајном наставницом Илдиком Милосављевић у којем уз децу први пут певају и њихови родитељи. Тај призор заиста не може а да вам од милоште не измами сузу у оку.

 

Ова музичка радионица ради већ 10 година али увек представи нешто ново, па још нисмо заборавили један ранији наступ када су деци на сцени придружили и хор трећег доба: Мушки академски хор Споменак. И тада а и синоћ смо били ганути сазвучјем свих тих малих и великих гласова, али и породичних вредности које у данашње ужурбано време (не) губе своје право значење.

На крају вечери атмосферу је додатно запалио поп-рок бенд До ре ми. Ови тинејџери поред својих редовних обавеза су већ наступали на свим значајнијим местима и манифестацијама у граду, па и онима међународног значаја (поменућу отварање Светског првенства у самбоу за кадете и јуниоре на Спенсу крајем 2017). Свирали су у хуманитарне сврхе за Дечју болницу, били у ТВ-емисијама али и снимили свој рад на ДВД.

Да им пожелимо још много среће и добрих идеја. Упис за наредну школску годину је у току а улагање у најмлађе је наша слатка обавеза.

 

За vojvodjanske.rs: Весна Раонић