SJAJNA SARADNJA GRADA PANČEVA I AK TAMIŠ

U ponedeljak 28 oktobra – grad Pančevo je AK Tamiš, predao na korišćenje nove sprave za vežbanje, kao i novoizgrađenu jamu za skok u dalj i troskok. Sprave za vežbanje i jama za skokove su postavljeni na velikoj, uređenoj zelenoj površini u naselju Kudeljarski nasip.

Ispred grada Pančeva veliki broj prisutnih građana i sportista , kao i predstavnike gradskog veća, pozdravila je gospođa Maja Vitman, gradska menadžerka, koja je istakla da je grad Pančevo u saradnji sa JKP Zelenilo na molbu AK Tamiš izgradio i postavio sprave za vežbanje i jamu za skok u dalj i troskok, u nadi da će poboljšati uslove za trening, mladih  atletičara AK Tamiš koji postižu veoma zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja.

Takođe gradska menadžerka, gospođa Vitman je najavila i veliki  atletski spektakl – u Pančevu, odnosno da je grad Pančevo pozitivno odgovorio na dopis AK Tamiš da Pančevo od sledeće godine dobije novu manifestaciju – gradsku uličnu trku. Ulična trka će se održati centralnim gradskim ulicama, a imaće za cilj – razvoj sporta dece i mladih, kao i kulturno – sportsku promociju grada Pančeva. Prema rečima gospođe Maje Vitman, najavljena ulična trka će ući u zvanični kalendar manifestacija grada Pančeva za 2020 godinu sa ciljem da u budućnosti postane tradicionalna. Organizator ulične trke će biti AK Tamiš , uz pomoć grada Pančeva, a prema rečima gradske menadžerke gospođe Maje Vitman ulična gradska trka će se održati na proleće iduće godine.

Ispred AK Tamiš, zakonski zastupnik Zoran Kocić se zahvalio gradu Pančevu i gradskoj menadžerki gospođi Maji Vitman  na podršci koju pružaju  klubu, uz podsećanje da dobijene sprave kao i jama za skok u dalj će u mnogome olakšati uslove za trening atletičara Tamiša, i da je JKP Zelenilo sve izgradilo  i postavilo za samo 7 dana, podsećajući da AK Tamiš u svojim redovima u 2019 godini ima čak 8 (osmoro) osvajača medalja sa Državnih i Pokrajinskih prvenstava u Atletici.

Takođe gospodin Kocić je podsetio da grad Pančevo do sada nije imao sportsku manifestaciju –  gradsku uličnu trku (jedan od retkih u Srbiji ), i da će ona doneti nemerljivi značaj kako  za razvoju sporta , tako i promociji grada Pančeva uopšte. Atletski klub Tamiš će se potruditi da uz pomoć grada Pančeva organizuje jednu od najmasovnijih i najlepših uličnih trka u Srbiji, i da je lokalna vlast u gradu Pančevu pravi primer požrtvovanosti za razvoj sporta i fizičke kulture.

Veliko hvala gradskoj menadžerki gospođi Maji Vitman na poverenju koje je AK Tamiš dobio da organizuje uličnu gradsku trku, uz podsećanje da su pripreme za organizaciju iste već krenule.

Zoran Kocić je takođe najavio još jednu  veliku atletsku manifestaciju koja će se održati u Pančevu. Naime AK Tamiš je zvanično konkurisao kod Atletskog Saveza Vojvodine za organizaciju Pojedinačnog i Ekipnog prvenstva Vojvodine u Krosu, i da je obezbedio sve potrebne garancije za održavanje takmičenja, koje će se održati kraje marta meseca na lokalitetu – Narodna Bašta u Pančevu.

Očekuje se učešće više od 30 (trideset) atletskih klubova iz Vojvodine sa preko 200 atletičara, u kategorijama od atletskih škola do seniora.