СЈАЈНИ УСПЕСИ СОМБОРСКИХ СПОРТИСТА

Заменица градоначелника Љиљана Тица и члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, уприличиле су данас пријеме за чланове Бициклистичког клуба „С тим“ и Боксерског клуба „Сомбор“ поводом сјајних резултата које су остварили на недавно одржаним такмичењима.

Бициклиста Михајло Столић у свом дебитантском наступу на великим такмичењима за јуниоре освојио је друго место у генералном пласману трке „Вело Алања“ у Турској, што представља највећи резултат на почетку његове иностране каријере. Бициклисти клуба „С тим“ из Сомбора учествовали су на етапној трци „Вело Алања“ у саставу регионалне екипе „Лотус“ заједно са члановима Бициклистичког клуба „Лотус“ из Печуја и Бициклистичким клубом „Спартак“ из Суботице. Српско-мађарски тим одлично је функционисао током читавог такмичења, а ово је први клупски наступ „С тим-а“ у Азији.

Пријем у згради Жупаније организован је и за чланове Боксерског клуба „Сомбор“ који су на Првенству Војводине проглашени за најбољу екипу у укупном пласману такмичења. Сомборски клуб је, упркос томе што није наступио у најјачем саставу, освојио 7 златних, 7 сребрних и 4 бронзане медаље. Такође, на међународном турниру „Емил Зечев“ у Бугарској сомборски представник Омер Аметовић остварио је одличан резултат освојивши сребрно одличје.

Извор: Град Сомбор