ШКОЛА У БАШАИДУ ДОБИЈА КОТЛАРНИЦУ НА ГАС, ДРЖАВА ОБЕЗБЕДИЛА ДЕО СРЕДСТАВА

Министарство животне средине определило је Кикинди и још 30 локалних самоуправа укупно 130 милиона динара који ће се искористити за пошумљавање и замену дотрајалих котларница. Нашем граду одобрено је 3,6 милиона динара, а тај новац је намењен Основној школи “1. октобар” у Башаиду. Уместо дотрајале котларнице на мазут, већ од идуће грејне сезоне, за загревање учионица, фискултурне сале, зборнице и осталих просторија те школе користиће се гас. Како је данас потврдио Никола Лукач, градоначелник Кикинде, нова котларница на гас биће изграђена до почетка нове школске године:

– Школа у Башаиду била је једина у нашој средини која се грејала на мазут. Потписивање овог уговора, али и неки нови еколошки пројекти, као и будући конкурси, биле су теме разговора са министарком Иреном Вујовић. Захваљујем се њој, али и државном секретару Александру Дујановићу. Дотакли смо се и увек актулне теме – дивљих депонија и рада наше депоније. Град Кикинда свакако је намеравао да одобрена буџетска средства утроши за нову котларницу на гас. Захваљући око 6,1 милион динара вредном уговору са ресорним министарством, бићемо у прилици да део буџетских средства преусмеримо за неке друге намене – рекао је Лукач и изразио уверење да ће Кикинди и наредни конкурс, током априла, бити одобрен. Како је градоначелник најавио, односи се на еко парк:

– Што се тиче будуће котларнице на гас у ОШ “1. октобар”, држава ће учествовати са 3,6 милиона динара. Преостали износ обезбедиће локална самоуправа. Понављам да смо раније обезбедили целокупну суму за овај важан пројекат. До почетка нове грејење сезоне целокупан посао биће окончан – рекао је Лукач.

Извор: Град Кикинда